Herdenkingsconcert 4 mei 2011, Stichting Bevrijdingspop Haarlem

Woensdagavond 4 mei organiseert Stichting Bevrijdingspop voor de 4e keer een gratis klassiek Herdenkingsconcert in de Haarlemmerhout. Wederom zal het Kennemer Jeugd Orkest onder leiding van Matthijs Broers hier invulling aan geven. Dit jaar zal Bart van Liemt, zanger van The Sheer en Baskerville, aan het einde van het concert enkele nummers meezingen om de overgang van herdenken naar vieren te markeren.

Aansluitend op de herdenkingsplechtigheid op de Dreef bij “De Man Voor Het Vuurpeloton”, zal de nieuwe gedeputeerde voor Jeugd en Cultuur van Provincie Noord-Holland, mevrouw Elvira Sweet haar herdenkingsrede uitspreken. Hierna speelt het orkest twee stukken van Edvard Grieg en een suite van Aram Khachaturian.

De jonge en zeer getalenteerde Gile Bae soleert hierbij op piano. Tijdens het concert zal zandkunstenaar Gert van der Vijver via een projectie een bijpassend kunstwerk creëren.

Na de klassieke stukken zal het orkest vergezeld worden door Bart van Liemt, bekend van The Sheer en Baskerville. Hierna vertolken zij samen enkele stukken van The Sheer en Baskerville, alsmede “50 Ways to leave your lover” van Paul Simon, alle gearrangeerd voor het orkest door Rik Elings. Het concert vindt plaats op het Provincie
Noord-Hollandpodium in de Haarlemmerhout en begint om 20.30 uur. Het concert is voor iedereen gratis toegankelijk.

Stichting Bevrijdingspop hoopt met dit concert het belang van herdenken te laten zien, dat essentieel is voor het vieren van onze vrijheid de dag erna. Door bewust samen te werken met het Kennemer Jeugd Orkest en met bekende artiesten, hoopt Stichting Bevrijdingspop ook meer jongeren te betrekken bij dit moment.

Het programma

4 mei Bevrijdingspop Herdenkingsconcert
Vlooienveld: Vanaf 20:10

Kennemer Jeugd Orkest o.l.v. Matthijs Broers
Gile Bae, piano
Bart van Liemt met The Sheer en Baskerville

Opening
Herdenkingsspeech

Adagio voor strijkorkest
uit Per Gynt-suite Edvard Grieg (1843-1907)

Concert in a mineur
Allegro molto moderato
Adagio
Allegro moderato molto e marcato (Edvard Grieg (1843-1907) Gile Bae, piano)

Spartacus-suite
Adagio of Spartacus
Dance
Entrance of Spartacus ( Aram Khachaturian (1903-1978) )

Bart van Liemt, The Sheer en Baskerville | Orkestarrangementen: Rik Elings
Paper Plane Pilots
50 Ways to Leave Your Lover (Paul Simon)
Our Racing Heart
Right Now

Download hier de flyer van het 4 mei Herdenkingsconcert (pdf)