Prachtig najaarsconcert 2011 (oktober 2011)

Op 20 november om 15.00 uur geeft het Kennemer Jeugd Orkest (KJO), na een intensieve repetitieperiode, een prachtig Najaarsconcert in de Haarlemse Philharmonie. De Grote Zaal van de Philharmonie vormt dan het toneel een zeer gevariëerd concert voor jong en oud, alweer het 25ste Najaarsconcert van het KJO.

Voor de pauze speelt het KJO samen met de 14-jarige soliste Boglárka Erdös, die als violiste in de Nationale Finale van het Prinses Christina Concours 2011 schitterde. Met het KJO speelt zij Introduction en Rondo Capriccioso in A mineur van Camille Saint-Saëns en Méditation, uit de opera Thaïs van Jules Massenet. Na de pauze vervolgt het KJO het programma met Symfonie No. 104 van Franz Joseph Haydn en Symfonie No. 3; Concerto Festivo van Nino Rota (die ook de muziek uit de film ‘The Godfather’ componeerde).

Het enthousiasme van de orkestleden, het jeugdig elan en de kwaliteit waarmee gemusiceerd wordt geven de KJO-concerten altijd iets heel bijzonders. Het concert is een enthousiasmerende, positieve belevenis voor jong en oud.

Het Galamian Strijkorkest (GSO) onder leiding van Skye Carman vormt de opmaat voor het KJO-Najaarsconcert en is te beluisteren vanaf 14.15 uur in de hal van de Philharmonie.

De toegangsprijs bedraagt € 17,50. Voor kinderen t/m 16 jaar, CJP-houders en 65+ € 12,50. Deze prijzen zijn inclusief pauzedrankje en garderobe. Toegangsbewijzen kunnen gekocht worden aan de kassa van de Philharmonie, Lange Begijnestraat 11, 2011 HH Haarlem, of via de website van de Philharmonie, www.theater-haarlem.nl.