Concertreis 2015: Maastricht-Aken-Luik

Het is weer bijna zover! Voor de 19de keer in haar geschiedenis gaat het Kennemer Jeugd Orkest (KJO) o.l.v. Matthijs Broers op tournee. De jaarlijkse concertreis is een gekoesterde traditie, zoals elders op de KJO-website te lezen valt. Van zaterdag 25 april tot en met donderdag 30 april 2015 bezoekt het KJO in de Euregio Luik (Liège) – Aken (Aachen) – Maastricht, met concerten in genoemde steden en in de prachtige kloosterbibliotheek van Klooster Wittem in Zuid-Limburg.

2015-Reisbestemming

Een groep van ruim 50 KJO-orkestleden met versterking (o.a. van enkele oud-leden van het KJO) staat weer een unieke ervaring te wachten. Daarbij is nauw samengewerkt met diverse enthousiaste vertegenwoordigers van het lokale muziekleven. Het belooft weer een mooie en inspirerende reis te worden, met prachtige concertlocaties en meer. Leest u verder hieronder wat ons allemaal te wachten staat.

Het programma

Op zaterdag 25 april 2015 vertrekken we vroeg in de ochtend. Als vanouds met een prachtige dubbeldekkerbus van de Fa. Beuk. en de instrumentenbus met aanhanger van Busje.nu – al sinds jaar en dag ‘hofleverancier’- in ons kielzog. Los van het hele orkest gaat er ook versterking mee voor enkele instrumenten en natuurlijk de begeleiding. De totale groep omvat ruim 60 personen.

Dag 1 – Zaterdag 25 april 2015
2015-OLVPlein-MaastrichtOm 7uur ‘s ochtends vertrekt het KJO vanuit Haarlem-Noord naar Maastricht. Het orkest verblijft in de StayOkay in Maastricht en geeft om 12u30 een middagconcert op het prachtige, historische Onze Lieve Vrouweplein. Het is een openluchtconcert, dus dat kan alleen doorgaan bij mooi weer.

Dag 2 – Zondag 26 april 2015
2015-bibliotheekkloosterwittemNa het ontbijt vertrekt de bus naar Wittem, naar het Gerardusklooster (‘Klooster Wittem‘). Na een repetitie aldaar en lunch in de refter van het klooster volgt om 13u30 een middagconcert in de monumentale Kloosterbibliotheek van Klooster Wittem (Zondagmiddag 26 april 2015 | Aanvang: 13u30, toegang: gratis). Na het concert reist het orkest door naar Aken, en overnacht daar in de ‘Jugendherberge Aachen’.

Eventbrite - Prachtig Voorjaarsconcert KJO Symfonieorkest o.l.v. Matthijs Broers | Gratis toegang | Voor jong en oud

Dag 3 – Maandag 27 april 2015
2015-aachenHet orkest bezoekt de stad, en geeft een het einde van die dag een namiddagconcert in de Citykirche St. Nikolaus (Montag 27.4.2015 | Anfang: 16U30 | Freier Eintritt). Na de avondmaaltijd in Aken reist het orkest door naar Luik, waar het intrek neemt in de jeugdherberg, Auberge de Jeunesse Georges Simenon in het stadsdeel Outremeuse, een eiland in de Maas tegenover het historische hart van de stad.

Eventbrite - Frühlingskonzert | Sinfonieorchester KJO | Dirigent: Matthijs Broers

Dag 4 – Dinsdag 28 april 2015
Op de 4e reisdag geeft het KJO twee concerten. Het eerste concert wordt gehouden op de campus Sart Tilman – net buiten Luik – van de Université de Liège (exèdre “Dick Annegarn” bâtiment B8); het is een besloten concert voor studenten van de universiteit van Luik (Mardi – 28 avril 2015 – à 12h30). Na afloop gaat het orkest weer naar het stadscentrum van Luik, waar een concert wordt gegeven bij de ingang van La Gare de Liège Guillemins (Mardi – 28 avril 2015 – à 16h00, openluchtconcert onder de overkapping van het station, gaat dus ook door als het weer ietsje tegenzit). Dit hypermoderne station werd ontworpen door de beroemde Catalaanse architect Santiago Calatrava. Met zijn gewelfde overkapping van metaal en glas is dit spectaculaire station een architecturaal hoogstandje.
‘s Avonds, terug in de Auberge de Jeunesse Georges Simenon vindt de traditionele Bonte Avond plaats. Orkest en begeleiding overnachten in Luik.

2015-Gare_Guillemins

Dag 5 – Woensdag 29 april 2015
2015-st-janskerkIn de ochtend en het begin van de middag wordt de stad Luik bezocht. In de loop van de middag vertrekt het orkest naar Maastricht, waar ‘s avonds een concert wordt gegeven in de St. Janskerk, de prachtige gotische kerk met de markante rode kleur in het historische centrum van Maastricht, aan het Vrijthof (Woensdagavond 29 april 2015 | Aanvang: 20.00 uur | Toegang: gratis). Na afloop rijdt het KJO weer naar Luik, en overnacht weer in de Auberge de Jeunesse Georges Simenon.

Eventbrite - VOORJAARSCONCERT | KJO Symfonieorkest o.l.v. Matthijs Broers

Dag 6 – Donderdag 30 april 2015
Laatste dag van de reis. De terugtocht naar Nederland wordt na het ontbijt ingezet. Onderweg naar huis wordt nog een openluchtconcert gegeven op de Markt in Den Bosch (Donderdag 30 april 2015, 12u30, De Markt, Den Bosch, kan alleen doorgaan bij goed weer). Uiteindelijk hopen wij na 5 dagen omstreeks 15u30 weer veilig en gezond aan te komen in Overveen.

GRATIS TICKETS

Wittem – Zondag 26 april 2015 | Klooster Wittem | aanvang: 13u30

Eventbrite - Prachtig Voorjaarsconcert KJO Symfonieorkest o.l.v. Matthijs Broers | Gratis toegang | Voor jong en oud

Aachen / Aken – Montag 27 april 2015 | Citykirche St. Nikolaus | Anfang: 16U30

Eventbrite - Frühlingskonzert | Sinfonieorchester KJO | Dirigent: Matthijs Broers

Maastricht – Woensdagavond 29 april 2015 | St. Janskerk | aanvang: 20.00 uur

Eventbrite - VOORJAARSCONCERT | KJO Symfonieorkest o.l.v. Matthijs Broers