Concerten tijdens de Concertreis 2014

Met Daniël Wayenberg (piano), Yana Boukoff (mezzo-sopraan), Richard Chang (piano).

En français: Tournée 2014 de l’Orchestre KJO

Ieder voorjaar maakt het Kennemer Jeugd Orkest (KJO) o.l.v. dirigent Matthijs Broers een concertreis naar een buitenlandse bestemming, met concerten onderweg. Dit voorjaar, van 26 april t/m 1 mei 2014 maakt het orkest een concertreis naar het Franse Compiègne, Amiens en Parijs en naar Antwerpen, met op de weg naar huis een slotconcert in het bekende sprookjespark De Efteling in Kaatsheuvel (zie ook elders op deze site voor uitgebreide achtergrondinformatie). Het enthousiasme van het orkest, het jeugdig elan en de kwaliteit waarmee gemusiceerd wordt geven de KJO-concerten altijd iets heel bijzonders.

Klik hier voor de flyer van het concert in Compiègne
Gratis concert in Compiègne!Zaterdag, 26 april 2014, om 20u30

Église St. Jacques, Place Saint-Jacques, Compiègne

Programma

Die lustigen Weiber von Windsor: Ouverture – Otto NICOLAI
Lied an den Mond (Rusalka) – Antonín DVOŘÁK
O mio babbino caro (Gianni Schicchi) – Giacomo PUCCINI
Una voce poco fa (Il Barbiere di Siviglia) – Gioachino ROSSINI
Habanera (Carmen) – Georges BIZET
Pace, pace mio Dio! (La forza del destino) – Giuseppe VERDI
Piano concerto no. 2, C mineur op.18 – Sergeï RACHMANINOV

Klik hier voor de flyer van het concert in Amiens Gratis concert in Amiens!Zondag, 27 april 2014, om 16u30

Église Saint Roch, rue de l’Abbaye (hoek Rue Allou), Amiens

Programma

Die lustigen Weiber von Windsor: Ouverture – Otto NICOLAI
Piano concerto no. 2, C mineur op.18 – Sergeï RACHMANINOV
Danses hongroises no. 1 et 5 – Johannes BRAHMS
Andante funèbre – Johan SVENDSEN
Carmen – Georges BIZET

Klik hier voor de flyer van het concert in Antwerpen. Gratis concert in Antwerpen!Woensdag, 30 april 2014, om 20u15

St. Andrieskerk, ingang aan de Waaistraat 5, Antwerpen

Programme

Die lustigen Weiber von Windsor: Ouverture – Otto NICOLAI
Lied an den Mond (Rusalka) – Antonín DVOŘÁK
O mio babbino caro (Gianni Schicchi) – Giacomo PUCCINI
Una voce poco fa (Il Barbiere di Siviglia) – Gioachino ROSSINI
Habanera (Carmen) – Georges BIZET
Pace, pace mio Dio! (La forza del destino) – Giuseppe VERDI
Piano concerto no. 2, C mineur op.18 – Sergeï RACHMANINOV

I.s.m. de Elza Vis-de Clercqstichting, Antwerpen

Solisten

In Compiègne en Antwerpen

Daniël Wayenberg, piano
Daniël Wayenberg wordt beschouwd als een van de grootste Nederlandse pianisten en een van de weinige die internationaal zijn doorgebroken. In 1949 won hij als jongste van alle deelnemers het internationale Marguerite Long – Jacques Thibaud concours in Parijs. Hij speelde vervolgens met het Concertgebouworkest en het New York Philharmonic en maakte verschillende uitgebreide tournees door Amerika, Canada en Europa. Door de vertolking van o.a. pianowerken van Brahms, Ravel en Rachnmaninov kreeg hij internationale faam en behoort hij thans tot de generatie van de laatste klavierleeuwen in Europa. Zijn vertolking van Gershwins ‘Rhapsodie in blue’ en het weinig gehoorde pianoconcert van Gerswhin was indertijd een klasse apart en is nog steeds van een moeilijk te overtreffen standaard. Daniel Wayenberg won er zijn tweede Grand Prix du Disque mee. Naast klassieke pianomuziek en jazz speelt hij regelmatig eigentijdse Franse muziek en heeft hij diverse werken als componist op zijn naam staan. Daniël Wayenberg ontving verschillende onderscheidingen en woont in Frankrijk. Met het Kennemer Jeugd Orkest zal hij het tweede pianoconcert van Rachmaninov spelen, een van zijn favorieten.

Yana Boukoff, mezzo-sopraan
Yana Boukoff, internationaal bekend opera- en liedzangeres, kreeg na een zeer uitvoerige pianostudie en zang aan de Maîtresse de Radio France te Parijs de prijs van solfège en voor piano de gouden medaille aan de CNR van Montreuil. Gedurende drie jaar zong zij vele solo-rollen in Parijs en trad op onder grote dirigenten zoals Dutoit, Mazur, Inbal, Ozawa, Janowksy, Allemandi, Mazel en Abado. Vanaf die tijd specialiseert Yana Boukoff zich op de interpretatie van kamermuziek van Schumann, Wagner, Strauss, Schubert, Wolf, Grieg, Tchaikowsky, Rachmaninov en programma’s van Franse melodieën en onlangs van Spaanse muziek. Yana Boukoff zong in alle belangrijke internationale operaproducties en in talloze oratoria. Als dramatisch-lyrische sopraan hoopt zij nooit te moeten kiezen tussen kamermuziek of opera, want voor beide heeft ze een grote passie. Vanaf 2008 vormt zij een vast duo met de meesterpianist Daniël Wayenberg.

In Amiens

Richard Chang
Richard Chang (1995) is geboren in Sneek. Als kind verhuisde hij naar China waar hij op vijfjarige leeftijd zijn eerste pianolessen kreeg. Op school behoorde hij tot de beste leerlingen van de klas en mocht hij verder studeren aan de High School verbonden aan de Renmin Universiteit in China. Ondanks zijn mogelijkheden om verder te studeren in de muziek, besloot Richard terug te komen. In 2009 keerde Richard terug naar Nederland en begon zijn studie aan de Sweelinck Academie van het Conservatorium van Amsterdam. In juni 2011 werd hij toegelaten tot het eerste jaar van de Bacheloropleiding. Momenteel studeert hij bij Marcel Baudet en Marjes Benoist. In 2010 won Richard het pianoconcours van de YPF (Young Pianist Foundation) in de categorie A. Tijdens de regionale finale van het Prinses Christina Concours in Haarlem begin dit jaar won hij een eerste prijs in de derde categorie (conservatoriumstudenten). In augustus 2013 trad Richard Chang ook op tijdens het Grachtenfestival in Amsterdam.