Concertreis 2017: Osnabrück, Praag, Dresden

Naar Osnabrück, Praag en Dresden

Voor de 21ste keer in haar geschiedenis gaat het Kennemer Jeugd Orkest (KJO) o.l.v. Matthijs Broers op tournee. De jaarlijkse concertreis is een gekoesterde traditie, zoals elders op de KJO-website te lezen valt. Ieder voorjaar maakt het Kennemer Jeugd Orkest (KJO) een concertreis naar een buitenlandse bestemming. Dit jaar – van donderdag 27 april tot en met 2 mei 2016 – reist het KJO naar Duitsland en Tsjechië.

Bestemmingen van de Concertreistournee

Ook dit jaar weer schilderachtige en interessante lokaties en samenwerkingen met musici over de grens.

27 april
Op 27 april vertrekken wij vanaf de parkeerplaats Kennemer Sporthal Haarlem Noord naar Osnabrück waar wij samen met het Jeugdstrijkorkest Osnabrück een concert zullen geven. Het jeugdorkest onder leiding van Karsten Nagel heeft ons vorig jaar in Haarlem bezocht. Nu bezoeken wij hen in vredesstad Osnabrück. Met ons mee reist de Tsjechische pianist Ladja Dolezel die Rachmaninov voor zijn rekening zal nemen. Vervolgens rijden wij door naar Porta Westfalica waar we overnachten.

28 april
Op 28 april reizen we af naar Praag. Na een forse busrit zal de avond in het teken staan van het verkennen van de stad. We overnachten in het Old Prague Hostel.

29 april
In de gouden stad Praag bezoeken we verschillende bezienswaardigheden. Vandaag zullen we ook, als het weer het toelaat, een buitenconcert geven in deze bijzonder mooie stad die op de Unesco werelderfgoedlijst staat.

30 april
Vandaag treden we op in een van de mooiste zalen van Europa, het Rudolfinum. Onze pianist van de reis speelt hier voor de laatste keer samen met ons het prachtige Rachmaninov. We overnachten in Landes Musikakademie Sachsen.

1 mei
Op 1 mei vertrekken wij naar Dresden. Nadat we deze bijzondere stad bezocht hebben, reizen we naar Schloss Pilnitz voor een buitenconcert.
Op deze avond zal de traditionele bonte avond plaatsvinden in de jeugdherberg, waar we ook overnachten.

2 mei
De laatste dag van de reis is 2 mei. Wij rijden terug naar Haarlem, om in onze repetitiekerk rond 20:00 uur te arriveren en bijeen te komen met de ouders die een kort verslag krijgen van de reis!

Repertoire

  • Ricercare – Hendrik ANDRIESSEN
  • Fest Ouverture – SHOSTAKOVIC
  • Rhapsodie op thema Paganini – RACHMANINOV
  • Harry Potter
  • Aanvullend zullen er in de toegift verschillende stukken filmmuziek worden gespeeld

De KJO-concertreis: een mooie en lange traditie!

Met deze concertreis wordt de traditie van de jaarlijkse concertreizen voortgezet. In de afgelopen jaren maakte KJO concertreizen naar vele prachtige bestemmingen. Lees er meer over de concertreistraditie van het KJO.