Concertreis 2016: Duitsland

Naar Essen, Frankfurt, Ladenburg, Heidelberg, Wiesbaden, Mannheim en Bacharach

Voor de 20ste keer in haar geschiedenis gaat het Kennemer Jeugd Orkest (KJO) o.l.v. Matthijs Broers op tournee. De jaarlijkse concertreis is een gekoesterde traditie, zoals elders op de KJO-website te lezen valt. Ieder voorjaar maakt het Kennemer Jeugd Orkest (KJO) een concertreis naar een buitenlandse bestemming. Dit jaar – van woensdag 27 april tot en met 2 mei 2016 – reist het KJO naar Duitsland.

Bestemmingen van de Concertreistournee

Ook dit jaar weer schilderachtige en interessante lokaties en samenwerkingen met musici over de grens.

Lesen Sie hier über das Konzertprogramm:
KJO Sinfonieorchester Konzertreise 2016
2016-Duitse-vlag

2016-Concertreis-Duitsland-kaart2

27 april
Op 27 april vertrekken wij van station Haarlem-Spaarnwoude richting Essen, waar wij het Red Dot designmuseum zullen bezoeken en ook een buitenconcert geven.
Vervolgens rijden wij door naar Frankfurt am Main, waar wij een nacht verblijven en kennis maken cq repeteren met de vier duitse solisten van de Musik Hochschule Frankfurt en het Bundesland Jugendorchester.

  • Morgzata Chwatsky, viool
  • Charis Lai, altviool
  • Bettina Kessler en Magdalena Ringle, Cello

28 april
Op 28 april is er een aantal uren de tijd enkele bezienswaardigheden te bezoeken waarna wij onze reis vervolgen naar Ladenburg, waar wij in de ev. Stadtkirche een concert geven en vervolgens doorrijden naar Heidelberg.

De jeugdherberg Heidelberg zal gedurende 3 dagen onze basis zijn, van waaruit wij 29 april naar Wiesbaden en 30 april naar Mannheim rijden, waar onze volgende concerten zijn.

2016-reis-heidelberg

2016-jeugdherberg-heidelberg

29 april
In Wiesbaden spelen wij op 29 april in de Marktkirche midden in de Altstadt tegenover het Bundesland parlement.
Wiesbaden ligt in het oorspronkelijke hertogdom Nassau-Dillenburg, gelieerd aan het Nederlandse koningshuis.
Voor de kerk staat dan ook een standbeeld van Willem de Zwijger en de kleur oranje zit ook in de vlag van de stad.
In de kerktoren hangt een carillon gemaakt in Nederland, waarvoor de beide organisten van de kerk in Amersfoort een opleiding tot beiaardier volgden.

30 april
Na een buitenconcert in Heidelberg rijden wij op 30 april naar Mannheim en spelen wij in de schlosskapelle van het Barockschloss.
Mozart was hier kapelmeister in de jaren 1777-1778. Het is bijzonder om op deze plek een stuk te spelen dat door hem werd gecomponeerd.

1 mei
Op 1 mei vertrekken wij richting Bacharach aan de Rijn. Onderweg geven wij op een nader te bepalen plaats een buitenconcert, hetgeen afhankelijk is van het weer.
Op deze avond zal de traditionele bonte avond plaatsvinden in de stadsjeugdherberg, waar we ook overnachten.

2016-bacharach

2 mei
De laatste dag van de reis is 2 mei. Wij rijden via Keulen, waar een buitenconcert bij de Dom gepland staat, terug naar Haarlem, om in onze repetitie kerk rond 1700 uur te arriveren en bijeen te komen met de ouders die een kort verslag krijgen van de reis!

Repertoire

  • Mozart, concertante KV 364 voor viool en altviool
  • Bruch, Kol Nidrei, concert voor Cello
  • Beethoven, Ouverture Egmond
  • Mussorgsky, Nacht op de kale berg
  • Aanvullend zullen er in de toegift verschillende stukken filmmuziek worden gespeeld

2016-kjo-concertreis-collage

De KJO-concertreis: een mooie en lange traditie!

Met deze concertreis wordt de traditie van de jaarlijkse concertreizen voortgezet. In de afgelopen jaren maakte KJO concertreizen naar vele prachtige bestemmingen. Lees er meer over de concertreistraditie van het KJO.