Word vriend van het KJO

De orkestleden van het KJO tijdens het repetitieweekend in Zeist, oktober 2011

Het Kennemer Jeugd Orkest (KJO) neemt in het muziekleven van Haarlem en omstreken een belangrijke plaats in. Ieder jaar weer slaagt dirigent Matthijs Broers er in om een nieuwe generatie jongeren te enthousiasmeren voor de klassieke muziek en onder zijn leiding is het orkest al 25 jaar in staat gebleken tot concert uitvoeringen op hoog muzikaal niveau. Inmiddels is het KJO uitgegroeid tot één van de top jeugdorkesten van Nederland. Een aantal jaar geleden won het zelfs een eerste prijs “Cum Laude” op het Internationaal Concours voor Symfonieorkesten in Neerpelt (België).

Momenteel (seizoen 2015-2016) bestaat het orkest uit circa zestig leden in de leeftijd tussen 14 en 22 jaar. Twee keer per jaar worden concerten verzorgd in de Philharmonie in Haarlem, daarnaast wordt ieder voorjaar een concertreis ondernomen naar een buitenlandse bestemming met diverse optredens ter plaatse. Een hoogtepunt is het jaarlijkse optreden van het orkest op de avond van 4 mei in de Haarlemmer Hout bij de overgang van ‘herdenken’ naar ‘vieren’ en als opening van Bevrijdingspop.

Het in stand houden van een orkest van dit niveau is – zeker in deze tijden – kostbaar. Het huren van concertzalen, het organiseren van een repetitieweekend, het inhuren van dirigent, repetitoren en versterking: het zijn zaken die veel geld kosten . Uiteraard wordt een groot deel van de kosten opgebracht uit contributies en bijdragen van de ouders en leden zelf, maar door de economische recessie staan de bijdragen van subsidieverleners en sponsoren onder druk.
Daarom doe ik, mede namens de leden van het orkest, een beroep op u: voor slechts € 20,- per jaar kunt u vriend van het KJO worden en bijdragen aan het voortbestaan van het orkest en de muzikale ontwikkeling en culturele betrokkenheid van de Kennemer jeugd stimuleren. Als vriend van het KJO zullen wij u door middel van een twee keer per jaar verstuurde nieuwsbrief tijdig op de hoogte brengen van nieuwe concerten en verslag doen van de activiteiten van het orkest.
Bent u familielid, vriend of bekende van een van onze orkestleden, of misschien zelf praktiserend musicus of gewoon liefhebber van klassieke muziek: aarzel niet en vul a.u.b. bijgaand formulier in.

Namens het orkest heel veel dank!

Reinier ter Kuile
Voorzitter KJO Bestuur

Machtigingsformulier

Download hier het machtigingsformulier voor Vrienden van het KJO (PDF)

Vragen?

Voor vragen over ‘Vrienden van het KJO’ kunt u contact opnemen met Martine Creutzberg
(mail naar: vrienden@kennemerjeugdorkest.nl).