De dirigent: Samuel Tamarit Otero

De Spaans-Nederlandse dirigent Samuel Tamarit Otero begon met muzieklessen toen hij vijf was bij Teresa Ruiz-Canela in Lucena (Spanje). Na de vooropleiding in de conservatoria van Lucena en Málaga, studeerde hij aan de conservatoria van Amsterdam, Tilburg en Maastricht. Samuel heeft orkestdirectie gestudeerd bij Miguel Romea, Andrés Salado en Antony Hermus. Daarnaast heeft hij de kans gehad om deel te nemen aan verschillende masterclasses van Jorma Panula, Johannes Schaefli, Nicolás Pasquet, Rodolfo Fischer en Martin Sieghart.
Sinds april 2018 is Samuel de vaste dirigent van het Keizerstads Jeugdorkest te Nijmegen, Flehite Sinfonietta te Amersfoort en Kamerorkest Driebergen. Sinds november 2023 is hij ook dirigent van het Kennemer Jeugd Orkest. In de afgelopen jaren heeft hij gedirigeerd bij o.a. het Gran Canaria Philharmonisch Orkest, het Varna Philharmonisch Orkest, het Moravisch Philharmonisch Orkest, het Tsjechische Filharmonie Kamerorkest en het Slowaakse Omroep Symfonie Orkest.
Samuel heeft als gastdirigent gewerkt met het Flos Campi Orkest, WSKOV, Amsterdams & Rotterdams Studenten Orkest, Noord-Hollands Jeugd Orkest en het Amersfoorts Jeugd Orkest.