Zara le Clercq (2002) werd geboren in Haarlem en begon op 8-jarige leeftijd met pianolessen. Vijf jaar lang heeft zij les gehad van Mirjam Karres, daarna werd zij toegelaten aan de Sweelinck Academie – de Jong Talent afdeling van het Conservatorium van Amsterdam – en begon daar met lessen van Marianne Boer, waar zij nu nog steeds lessen volgt in combinatie met haar middelbare school.

In 2014 speelde Zara in het concertgebouw met ‘Lang Lang en 100 pianisten’, waarbij zij quatre-mains mocht spelen naast de beroemde pianist Lang Lang. Drie jaar later speelde zij met een cello octet in het hoofdprogramma van het jaarlijkse Klassiek op het Amstelveld. In 2018 won zij de eerste prijs bij HIT Klassiek (Haarlems concours voor middelbare scholieren). In hetzelfde jaar behaalde Zara bij het Prinses Christina Concours de eerste prijs in de regiofinale en bereikte zij de Nationale Halve Finale waar zij ook een Eervolle Vermelding toegekend kreeg. Daaruit volgen nog steeds optredens, zowel solo als in samenspel.

Zara heeft lessen en/of masterclasses gevolgd bij Hannes Minnaar, Nino Gvetadze, Mila Baslawskaja, Marcel Baudet en Willem Brons. Momenteel geeft Zara veel optredens in de Classic Express van het Prinses Christina Concours, een concertbus voor muziekeducatie op basisscholen en in zorgcentra. Voor haar ontzettend belangrijk. “Muziek raakt je tot in een andere wereld, dat wil ik iedereen met mijn spel proberen te laten ervaren.”