Start: 09 december 2018 15:30 tot: 17:00 Groenmarktkerk


Aanwezige Solist: Alona Kliuchka


Op reis met Per Gynt

Op 9 december nemen het Kennemer Jeugd Orkest en het Stedelijk Gymnasium je mee op reis met Per Gynt, hoofdpersoon uit het gelijknamige toneelstuk van de Noorse schrijver Henrik Ibsen.

We leren Per Gynt kennen als jonge rusteloze fantast en buitenstaander en iemand die een leven kiest van eigenbelang. Tot hij als oude man beseft hij dat hij in de armen van zijn jeugdliefde Solveig rust en geluk had kunnen vinden. Hij beleeft tijdens zijn verre reizen allerlei avonturen die verteld worden door 2 leerlingen van het Stedelijk Gymnasium. Ze worden begeleid door het Kennemer Jeugd Orkest met de beroemde muziek van Edvard Grieg, de Per Gynt Suite.

Verder treedt tijdens dit concert een bijzondere soliste op. De jonge, getalenteerde Aliona Kliuchka uit Oekraine speelt een vrijwel onbekend werk, de Poème voor cello en Orkest van de Nederlandse Componiste Henriette Bosmans, een schitterend werk uit 1922. Het concert wordt geopend met de bekende Ouverture Nabucco van de Italiaanse Componist Giuseppe Verdi.

Bekijk programmaboekje

Info

Kaart wordt geladen...

Datum/Tijd
09/12/2018
15:30 - 17:00

Locatie
Groenmarktkerk

Categorieën


Solisten

Alona Kliuchka

Alona Kliuchka werd geboren in 1991 in Oekraïne en ontving haar eerste muzieklessen op 7-jarige leeftijd. Ze studeerde piano, cello en zong in het koor. Op haar 17e ging ze… Lees verder

Posters

Persberichten

Flickr