Najaarsconcert 2017 "Alles knip ik met mijn schaar"

Wanneer

09/12/2017    
19:30 - 21:00

Waar

PHIL Haarlem
Lange Begijnestraat 11, Haarlem, 2011 HH

Evenement type

Kaart wordt geladen...

“Alles knip ik met mijn schaar”: dat is de naam van de voorstelling. Het is een voorstelling voor jong en oud. De voorstelling is geboren uit een mooie traditie die is gegroeid uit eerdere samenwerkingen tussen het Stedelijk Gymnasium Haarlem, De Haarlemse Balletschool o.l.v. Rosemarije Zuidgeest en het Kennemer Jeugd Orkest o.l.v. Matijs Broers.

Grappige, ernstige en vrolijke gedichten leveren het verhaal waarop gedanst en gemusiceerd wordt. De gedichten die samen een levensverhaal vertellen worden voorgedragen door leerlingen van het Stedelijk Gymnasium.

De muziek is bij de sfeer van de gedichten gezocht en is gevonden bij componisten als Bizet, Gounod, Saint-Seans, Katchaturian. Bovendien heeft de Nederlandse Componist/Arrangeur Rik Elings special voor dit project zijn Thor-Symfonie aangepast en zal als pianist samen met KJO optreden. Op deze werken is vervolgens een Choreografie gemaakt.

Voorafgaand aan de voorstelling verzorgt Divertimento Jeugdstrijkorkest o.l.v. Helena van Tongeren en Christiane Belt een optreden in de foyer.